2004 yılından itibaren Kepez Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunduğunu ve uzun yıllardır Kepez’in sakini olduğunu hatırlatan Kocagöz, bazı adayların ilçede dahi ikamet etmediğine işaret ederek “Lara’da oturan aday Kepez’in sineğini bilmez, Kepez’in derdini yaşamadan bilemez. Kepez Antalya değil. Kepez’de mahalle aralarında evsiz barksız insanları, yatağa aç giren insanları görürsünüz. Şu anda yoksullukla yönetmek var, biz yoksulluğu yok etmek için, aşevi açmak değil kapatmak için çalışacağız. 31 Mart seçimi halkçı belediyecilik ile rantçı belediyecilik arasındaki seçimdir” dedi.
HEDEFİM 5 YIL SONRA FARKLI BİR KEPEZ İMAJI YARATMAK
Kepez’in mevcut imajını değiştirmeyi hedeflediğini belirten Kocagöz “Kepez’in fabrikasını da, serasını da, gecekondusunu da bilirim. Burası Antalya mı diye sorabileceğiniz sokak ve mahalleleri var. Bir şehrin gelişimi en yoksul bölgesinin şartları ile ölçülür. Kepez deyince akla, yoksulluk, işçi, emekçi gelir. Kepez aslında buraya 3 kilometredir. Bu toplantıyı Kepez’de yapamadık çünkü Kepez’de böyle bir toplantı salonu yok. Biz bu durumu dönüştürmeye talip olduk” dedi.
KEPEZ’DE OTELLER İÇİN LOJMAN YAPACAĞIZ
Kepez’de yapmayı planladığı turizm lojmanları projesi hakkında bilgi veren Kocagöz, “Biz, her projenin finansmanını göze alarak yapıyoruz. Turizm İhtisas Mahallesi adı altında sosyal konut, lojmanlar yapacağız. 5 bin konut yapacağız. Bütçeyi ve finansmanı otelcilerle görüştük. Otelcilerin en büyük problemi lojman ve lojistik. Lojman bulamıyorlar, farklı yerlerde tuttukları lojmanda servis problemi olacak. 5 bin konutu yaparken, otelcilere “Bize beş yıllık, on yıllık kira verir misiniz?” diye sorduk, hepsi “tamam” dedi. İşveren için çok avantajlı lojistik anlamında çünkü çalışanını servisle tek yerden alıp tek yere bırakacak. Bu çalışan için de bir işyeri sadakatı oluşturacak” dedi
KEPEZ İÇİN TEKEDEN SÜT ÇIKARTIRIZ
Belediye ihale toplantılarının ve bütçesinin şeffaflıkla yönetileceğini söyleyen Kocagöz, “Aktif - pasif bilançoyu Kepez Belediyesi’nin binasına, herkesin görebileceği büyüklükte bir pankart halinde asacağız. Halkın belediyenin bütçesinin ne durumda olduğunu göstereceğiz. Biz 5 yılda projelerimizi bitiririz. Finansmanı için de tekeden süt çıkartırız.
BU DEVİRDE ALTYAPI KONUŞMAK BANA AYIP GELİYOR
Antalya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi sonrasında sular altında kalan Güneş Mahallesi ile ilgili belediye meclisi üyesi iken öngörüleri olup olmadığı sorulan Kocagöz, “Afet sırasında 2 gün 2 gece Güneş mahallesi ve Teomanpaşa Mahallesi’nde çalıştık. Bu belediyeciliğin ayıbıdır. 4 bin yıl önce antik kentler yapılırken önce altyapısı kanalizasyonu yapılır biz 21. Yüzyıldayız bunları konuşmak bize ayıp geliyor. İlçe belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız.
YENİ YAPILACAK EVLERE GÜN ISI TASARRUF VANASI KURULACAK.
Düden Şelalesi’nin suyunun denize akması ile ilgili bir tasarrufları ya da projeleri olup olmadığı sorulan Kocagöz “Biz Büyükşehir Belediyesi plan notlarına eklettik. Çoğumuzun evinde gün ısı var. Gün ısı da musluğu açınca en az 1 dakika su boş akar. ASAT (Antalya Su ve Atık Su Genel Müdürlüğü) ’ı aradım, 1 dakika su kaç litre yapar diye sordum. Mutfakta 5 litre, banyoda 19 litre cevabını aldım. Bir ailede 4 kişi için hesabı yapabilirsiniz. Yüzde 17 gibi bir tasarruf sağlamayı başardık. Gün ısıda bir soğuk su bir sıcak su girişi var, akıllı evlerde ortada üçüncü bir aktarım borusu koyuyorsunuz, maliyeti 400 TL. Bundan sonra gün ısı yapılacak yeni binalarda bu uygulanacak” bilgisini verdi.