Antalya

Gencer: Esas gelir hafriyat dökümünde değil  geri dönüşümde

Antalyaspor hafriyat gelirleri tartışmasına Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer de düzenlediği basın toplantısı ile katıldı. Gencer, asıl gelirin hafriyat dökümünden değil, geri dönüşümden elde edildiğine işaret ederek, gelir hesabının şeffaf bir şekilde verilmesi gerektiğini savundu.

Antalya Hafriyatçılar Esnaf Odası Özgür Bucaklı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler A.Ş.'nin ortakları Antalyaspor Kulübü Derneği, Bahattin Özkesemen ve Orhan Ecik tarafından hafriyat dökümünden elde edilen gelirin Antalyaspor’un kasasına gönderilmediği suçlaması ile başlayan   ve  daha sonra Bahattin Özkösemen’in Bucaklı’ya yönelttiği karşı suçlamalarla büyüyen Antalyaspor hafriyat gelirleri tartışmasına Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer de düzenlediği basın toplantısı ile katıldı. Gencer, asıl gelirin hafriyat dökümünden değil, geri dönüşümden elde edildiğine işaret ederek, gelir hesabının şeffaf bir şekilde verilmesi gerektiğini savundu.

"Kulübün 3 milyara yaklaşan borcu var"

Antalyaspor’un 850 milyon borcu olduğunu söyleyen Gencer, “60 milyon EURO karşılığında bu kulübün Fikret Öztürk’e 2.3 milyar TL borcu var. Parayı alacak diye bakmıyorum. Kendisi bu parayı bağışlayacağını söyledi. Ben bunu bağışlamasını talep ediyorum. Bu takımın üzerinde bir kamburdur. Antalyaspor’un şuan borcu 3 milyar TL’dir. Ne zaman mahsuplaşma olursa o zaman 850 milyon TL düşer”dedi.

“2015’te hafriyat için 300 milyon TL bana  taahhüt edildi”

Antalyaspor’un borçlarının hafriyat gelirinin tamamının doğru ve şeffaf bir şekilde kulübe aktarılması halinde hafifleyeceğini belirten Gencer, hafriyat modelini Antalyaspor’a ilk kendisinin getirdiğini “Ankara’da Osmanlıspor yöneticisi Osman Gökçek ile görüştüğümde kendileri kulüplerine bu şekilde aylık 15 milyon TL gelir sağladığını benimle paylaştı. Ben döndüm, o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bu modeli sundum” sözleriyle paylaştı. Gencer, 2015 yılında bu modeli paylaştığı zaman Antalya’nın en büyük taş ocağı ve kum ocağı işletmecilerinin 300 milyon TL gelir taahhüt ettiğini açıklayarak, “Buradan bugün hafriyattan Antalyaspor'a hafriyattan gelmesi gereken gelirin hesap edilebilir. Ben bu işi bilen, inşaat işi ile uğraşmış biri olarak en az 500 – 600 milyon TL gelir elde edildiğini düşünüyorum” dedi.

“Esas para hafriyat dökümünde değil, geri dönüşümünde”

Gencer hafriyat dökümü kadar geri dönüşümün de gelir sağladığına işaret ederek “Bir de bu hafriyatın geri dönüşüm konusunu kimse konuşmuyor.  Bu hafriyatın esas para kazandıran işlemi hafriyatın dökümü değil, geri dönüşümüdür. Bu hafriyatın geri dönüşümünden kim ne gelir elde ediyor, ne oluyor, bunlara bakılması gerekir. Ben bu hafriyat modelini önermesem hala Antalyaspor başkanıydım” dedi.  Vakfın yüzde 37 Antalyaspor AŞ’de hissesi olması sebebiyle, hafriyat gelirlerini sorduğunda herhangi bir cevap alamadığını belirten Gencer, Sinan Boztepe  geldikten sonra hesapları göremediğini,  Antalyaspor muhasebesine girilmediğini söyleyerek, muhasebenin şeffaf olmadığını öne sürdü, Gencer Antalya milliyetçisi olduğunu belirterek Antalyaspor adına bu hafriyat yönetim işinin Antalya’dan bir şirket yerine Ankaralı bir şirkete verilmesini doğru bulmadığını belirtti.