2 haftada 37 bin 233 sürücüye ceza yazıldı
2 haftada 37 bin 233 sürücüye ceza yazıldı
İçeriği Görüntüle

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)'un Nisan ayı geleneksel buluşma toplantısında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Valiliği YİKOB bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan AYDAŞ firmasının çalışmaları ve amaçlarına ilişkin bilgi verdi. AYDAŞ'ın yüzde 100 sermayesi valiliğe ait bir şirket olduğunu belirten Şahin, “Şirketin hedefi tanıtım ve turizme katkı sağlayabilmek, bunun için gelir temin edebilmek, çeşitli gelir kalemleri üreterek elde ettiğimiz kaynağı yine Antalya'nın özellikle turizm ve tanıtımı için kullanmak" dedi.

AYDAŞ'ın bazı restorasyon işlerine girdiğini de anlatan Vali Şahin, “En önemlisi de Mermerli Restoran ve plajı hepinizin, özellikle Antalyalıların çok iyi bildiği, çocukluklarından hatıraları olan, aslında Antalya ile özdeşleşmiş, Antalya fotoğrafı deyince Mermerli bölgesi akla geliyor. Bakımsızlıktan yıkılmak üzereydi, surlar yer yer çatlamış ve elden çıkmıştı. Oranın tahsisini valilik olarak aldık ve bir restorasyon çalışması yapıyoruz. Bitmek üzere. Bittiği zaman makul fiyatlı, herkesin kullanabileceği bir şekle getireceğiz. Böylece aslında tarihi bir mirası da kurtarmış olacağız. Yaklaşık 80 milyon TL harcadık, daha da harcayacağız. Yine Finike sahiliyle ilgili bir çalışmamız var. O da yaklaşık 30 milyon TL'yi bulacak. Oradaki sahili düzenleyip, tesisleri elden geçirip çok daha yüksek kaliteli turizm tesisleri yapmaya çalışıyoruz. Demre'de de Üçağız, Çayağzı bölgesinde bir çalışma yapıyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Millet Bahçesi'nin yine aynı yöntemle işletilmesini aldık. Tamamen devletin bir şirketidir. Kâr amacı gütmez. Kimsenin alternatifi değildir, belediyelere rakip değildir. Sadece ve sadece Antalya'ya hizmet için var olan bir şirket. Bunu ürünleri arttıkça ortaya güzel meyveler çıktıkça değerinin daha da anlaşılacağına inanıyorum" dedi.

"Turizmi işletmecilerin vicdanına bırakamayız"

Otel denetimlerine de değinen Vali Şahin, “Yılbaşından beri yoğun denetim faaliyetleri yapıyoruz. Denetimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü denetim yapmazsanız kamu yönetiminde her ne faaliyet ise o faaliyeti yapanın vicdanına teslim olursunuz. Her zaman da o vicdan işlemeyebilir. O zaman gerçekten sıkıntılar yaşanabilir. Turizm sektörü de maalesef çok kaygan bir zeminde hareket eden bir sektör. Ben kamuda 30 yılımı turizmin yoğun olmadığı yerlerde geçirdim.  Turizmi son bir yıldır burada öğreniyorum.Turizm bir boks maçına benziyor. Eğer gardınızı bir an dahi düşürürseniz kroşeyi yersiniz. Bu turizm sektörü açısından belki tam da doğru bir metafor değil. Çünkü bazen ringin dışından da yumruk gelebiliyor. Yani öyle bir iş yapıyorsunuz ki hem rakiplerinizden yumruk yeme riski her an var, hem de jeopolitik riskler, mevsimsel problemler yani kontrol edemediğiniz problemlerle de her an karşılaşabilirsiniz. O zaman güçlü olmak lazım, her an uyanık olmak lazım. Ve çok büyük bir başarı elde edilmiş. Bu kadar zor bir sektörde dünyanın ilk 5'ine girmek gerçekten müthiş bir başarı, bunun devamı en az o kadar bir başarıdır. Bu başarı turizmcilerin eseri. Bizim görevimiz size yardımcı olmak. Buna da devam ediyoruz" diye konuştu.

Valilik Antalya'nın güzelliğini arşivledi

Yaklaşık 15 ay boyunca Antalya'nın dağında, tepesinde dolaştılar ve büyük bir arşiv oluşturdular. Yaklaşık 10 bin fotoğraflık bir arşiv oluşturduk. Bunlar telif sorunu olmayan, yüksek çözünürlüklü, yüksek kaliteli fotoğraflar. Böylece bu fotoğrafları yapacağımız her faaliyette, sizlerin yapacağı her faaliyette kullanalım istedik. Benzeri çalışmalara devam edeceğiz. Otellerimizde televizyonu açtığı zaman bir görüntü dönüyor. Lobide resimler dönüyor. Havaalanında resimler dönüyor. Antalya'nın güzel resimleri dönsün, insanlar etkilensin istedik. Başka amaçlarla da kullanılabilir" dedi.

Editör: Ece Güneş